3 Cold Brew ijsthee recepten om je mee te verfrissen

3 Cold Brew ijsthee recepten om je mee te verfrissen

Ijsthee recepten

3 Cold Brew ijsthee recepten om je mee te verfrissen

Wil jij een heerlijke cold brew ijsthee maken? Vandaag delen we drie zeer eenvoudige recepten voor ijsthee met je. Zo kun je thuis heerlijk genieten van zelfgemaakte ijsthee in een handomdraai!

Wat is cold brew?

Je hebt vast wel eens gehoord van cold brew, maar wat is dit nu eigenlijk? De term zie je steeds vaker voorbijkomen. Eigenlijk betekend cold brew gewoon koud gebrouwen. Je kunt dus ijsthee maken met koud water of water op kamertemperatuur. Dit werkt net iets anders dan je misschien gewend bent. Je kunt namelijk ook ijsthee maken door middel van eerst een kop warme thee te zetten maar die methode laten we vandaag achterwege!  

Cold brew is dus de omgekeerde methode van een gewone kop thee maken. Het resultaat is echter net zo lekker en biedt op warme dagen een heerlijk verfrissend drankje!  

 

ijsthee zelf maken

 

Wat heb je nodig om een cold brew ijsthee te maken?

Je kunt een cold brew ijsthee maken met theezakjes maar ook met losse thee. Voor losse thee voeg je eenvoudig een theezeefje, thee-ei of theefilter toe aan je kan of kopje ijsthee. Laat het mengsel een nachtje (of minimaal 8 uur) in de koelkast staan. Zeef vervolgens alles goed door met een fijne zeef en je hebt ontzettend lekkere cold brew ijsthee.

 

1. Cold Brew ijsthee recept: Groene ijsthee voor een frisse smaaksensatie

Benodigdheden:

  • Takjes munt
  • Schijfjes citroen
  • Losse groene thee (+/- 10 gram of 2 theezakjes)
  • Grote kan
  • Zoetstof naar keuze (bijv. honing of agavesiroop)

 

  1. Begin met 1 liter water in een grote kan te doen samen met wat takjes munt, schijfjes citroen en de groene thee.
  2. Dek de kan af en zet het voor een nachtje in de koelkast.
  3. De dag erop zeef je de ijsthee met een zeef om losse theedeeltjes te verwijderen en voeg je zoetstof naar keuze toe om het geheel zoeter te maken. Je serveert jouw cold brew ijsthee met ijsblokjes en leuk het glas op door een schijfje citroen en wat munt toe te voegen.

 

2. Cold Brew ijsthee recept: Sweet and spiced ijsthee

Benodigdheden:

  • Een paar schijfjes gember
  • Schijfjes sinaasappel
  • Losse thee variant naar keuze (wit, groen of zwarte thee) (+/- 10 gram of 2 theezakjes)
  • Grote kan
  • Zoetstof naar keuze (bijv. honing of agavesiroop)

 

  1. Begin met 1 liter water in een grote kan te doen samen met wat schijfjes gember, schijfjes sinaasappel en de thee.
    Let op: Doe niet te veel gember in de kan als je niet veel ervaring hebt met de smaak van gember. Anders kan de gember erg overheersend zijn.
  2. Dek de kan af en zet het voor een nachtje in de koelkast.
  3. De dag erop zeef je de ijsthee met een zeef om losse theedeeltjes te verwijderen en voeg je zoetstof naar keuze toe om het geheel zoeter te maken. Je serveert jouw cold brew ijsthee met ijsblokjes en maak het glas op met een schijfje sinaasappel aan de rand.

 

3. Cold Brew ijsthee recept: Red Sun aardbei hibiscus ijsthee

Benodigdheden:

  • Een kopje aardbeien in stukjes
  • kaneelstokje
  • Een paar partjes limoen
  • 4 theezakjes met een thee variant waar hibiscus is toegevoegd (let op, zit er in deze thee al munt toegevoegd, laat dan de muntblaadjes achterwegen)
  • Grote kan
  • Zoetstof naar keuze (bijv. honing of agavesiroop)

 

  1. Begin met 1 liter water in een grote kan te doen en voeg daarna de theezakjes, het kaneelstokje, de aardbeien, zoetstof en de limoen partjes. Plet de aardbeien een beetje, zodat de smaak goed opgenomen wordt.
  2. Dek de kan af en zet het voor paar uur in de koelkast.
  3. Serveer het glas met ijsblokjes, vers gehakte aardbeien en de ijsthee. Je kunt een limoentje toevoegen aan de rand van je glas en eventueel extra honing toevoegen voor een echte zoete sensatie.

 

Dit waren drie heerlijke en gemakkelijke ijsthee recepten. Al zin om aan de slag te gaan of gewoon ontzettend zin gekregen in een kop thee? Wij van De Theespecialist zijn de specialist op het gebied van thee. We bieden van diverse merken hoog kwaliteit thee aan. Bekijk het gehele assortiment in onze thee webshop.