Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Zalmfilet met groene thee
Zalmfilet met groene thee
Ingrediënten zalmfilet met groene thee
4 zalmfilets (120 gram met vel, geschubd en graten verwijderd)
2 zakjes groene thee
Olijfolie
1 blikje kokosmelk (light, 400 g)
300 gram Basmati rijst
Waterkoker (vol met gekookt water)
1 citroen
1 rode Spaanse peper
1 verse gemberwortel (ter grootte van een duim)
1 El Misopasta (misosoup, doosje 72 gram)
1 half bosje verse koriander
3 el sojasaus (zoutarm)
1 volle theelepel vloeibare honing
200 gram sugar snaps
200 gram bimi
300 gram groene asperges
1 limoen
Bereidingswijze thee recept
Leg de zalmfilets op een bord. Maak vervolgens de theezakjes met groene thee open en strooi de losse thee over de zalmfilets, tezamen met een klein beetje peper en zout. Wrijf de filets er goed mee in. Verhit daarna 1 el olie in een koekenpan. Wacht tot de olie goed heet is geworden. Daarna leg je de filets met de huid naar beneden in de pan en start met bakken. Draai de zalmfilets enkele keren rustig om, totdat ze rondom een goudbruine kleur hebben gekregen.
Doe een blikje rijst, een blikje kokend water (gebruik een theedoek i.v.m. de hitte) en de kokosmelk gezamenlijk in een grote pan. Voeg een halve citroen toe, roer het geheel goed door en plaats de deksel op de pan. Laat het geheel 10 minuten koken. Roer het geheel zo nu en dan en draai na het verstrijken van de 10 minuten het vuur uit.
De helft van de Spaanse peper snijd je in ringetjes en kan aan het eind als garnering worden gebruikt. Snijd de rest van de Spaanse peper en schil de gember. Gooi dit, tezamen met de miso, koriander, sap van de andere halve citroen, sojasaus, honing en een scheutje water in een blender. Pureer dit tot een gladde saus. Giet de saus in een pan en voeg de rest van het kokende water uit de waterkoker toe. Voeg ook supersnaps, asperges, de schoongemaakte bimi en wat peper en zout toe en laat dit enkele minuten koken tot het zacht wordt.
Gerecht serveren
Nu is het tijd om de zalmfilets uit de pan te halen en de velletjes te verwijderen. Doe dit voorzichtig. Bak de filets vervolgens nog een halve minuut totdat de buitenkant lekker krokant is. Schenk de zelfgemaakte dressing op het bord, leg de groente op de dressing en schep de rijst op het bord. Leg de zalm bovenop de groente en strooi de garnering van Spaanse pepers en koriander blaadjes erover. Serveer het gerecht met enkele partjes limoen en eventueel met de krokant gebakken velletjes van de zalm.
Serveer bij het gerecht een heerlijke groene thee, warm of koud. Bekijk ons assortiment groene thee artikelen.
Bron: AH Allerhande