Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
IJsthee (ice tea) zelf maken
Het is heel gemakkelijk zelf te maken en je hoeft er de deur niet voor uit. Bovendien kun je je favoriete thee gebruiken. Je hebt zelf in de hand of en hoeveel suiker je toevoegt en je kunt naar hartenlust variëren door bijvoorbeeld extra ingrediënten toe te voegen. Denk hierbij aan een vleugje honing, fruit, munt, gember, kaneel en ga zo maar door. Laat je fantasie de vrije loop en je hebt de hele zomer binnen een handomdraai heerlijke ijsthee. En hoe leuk is het om visite te verrassen met je zelfgemaakte thee. IJsthee kan op twee manieren worden bereid. Bekijk onderstaand recept.
Recept ijsthee bereiden
IJsthee maken kan op verschillende manieren:
- Warme bereidingswijze
- Koude bereidingswijze
Warme bereiding
De meest eenvoudige is door thee te maken zoals je gewend bent. Groene thee, witte thee, zwarte thee of Oolong, elke theesoort is geschikt. Houd daarbij rekening met de bereidingswijze/temperatuur die past bij de soort thee. Gebruik twee theezakjes per liter of 5 à 7 gram per liter. Bekijk voor meer informatie de pagina over thee zetten. Laat vervolgens de thee afkoelen in de koelkast gedurende circa 2 uur. Serveer de thee in een karaf, voeg naar wens ijsklontjes toe en eventueel een paar schijfjes citroen en enkele muntblaadjes.
Koude bereiding
De koude bereidingswijze neemt wat meer tijd in beslag, maar het resultaat proef je. Zet een liter water met twee theezakjes (of 5 à 7 gram losse thee in een theefilter) en zet het geheel een nachtje in de koelkast. De ochtend daarna haal je de theezakjes of theefilter uit het water. De ijsthee is klaar. Eventueel kunnen extra ingrediënten worden toegevoegd. Voeg enkele ijsblokjes toe voordat je de ijsthee serveert.
Toevoegen aan zelfgemaakte ice tea
Een greep uit de ingrediënten die je kunt toevoegen:
- Munt
- Gember
- Kaneel
- Vers geperste vruchtensappen, zoals aardbeiensap, sinaasappelsap, citroensap, mandarijnsap, mangosap, limoensap.
- Suiker (of zoetstof)
- Honing
- Jasmijn
- Vlierbessensiroop